Tuesday, 1 January 2013

"Apa yang UMNO tak suka, itu yang saya buat" - Nik Aziz


Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengulangi pendiriannya untuk tetap bertanding pada pilihan raya umum walaupun keadaan kesihatannya dipersoalkan.

Menurutnya untuk bertanding pada pilihan raya, ia sama sekali tidak memerlukan seseorang calon itu sihat tubuh badannya tetapi cukup mempunyai pemikiran yang baik.

"Insya-Allah...apa saja yang UMNO tidak suka, itulah yang saya akan buat (bertanding). 

Bertanding politik bukan perlu kepada tubuh yang sihat tetapi akal yang sihat. Bertanding bukan semestinya untuk bertumbuk. Kalau bertumbuk saya minta maaf," kata Nik Aziz, 82, sebelum ini pernah menerima rawatan jantung.

Ketika ditanya mengenai kenyataannya yang pernah membayangkan untuk bersara daripada politik, beliau menjelaskan ia hanya terpakai sekiranya UMNO menerima dasar Islam sebagai perjuangannya.
 
"Selagi Melayu sokong UMNO, wajib bagi saya melawan," katanya kepada pemberita di kediaman rasmi Menteri Besar di JKR 10 Kota Bharu.
 
p/s : UMNO Bukan tak suka.. UMNO cuma nak ingatkan.. Tun Dr. M dah bersara.. Nik Ajis lupa janji.. Mana pergi janji manismu Pok Nik?? Cai-cai yang totok tu boleh ditipu.. hehehe..

No comments:

Post a Comment