Monday, 21 May 2012

ADUN AMPANGAN BETAPA DI BUKIT PUTUS?

Mana pergi Chegu Rashid  ADUN Cacing DUN Ampangan. Ada kata dia  sekarang sedang betapa di Bukit Putus  jalan lama sambil "ngangkong" minta  nombor ekor ada pula kata yang dia tidak berminat lagi dalam politik. 

Apakah benar Rashid  sekrang tidak langsung berminat  untuk menjadi  wakil rakyat lagi kerana sebagai wakil rakyat Pembangkang , Pakatan Rakyat tidak menyalurkan apa apa bantuan kepada beliau untuk rakyat. Kerajaan Negeri pula menyalurkan bantuan melalui wakil BN yang menjadi bapa angkat kepada kawasan berkenaan.

Menurut sumber yang rapat, Rashid sebenarnya tidak berminat dengan politik.Rashid  lebih minat untuk jadi kaya. Itulah sebab macam macam perniagaan pernah dilakukan termasuklah menjual kereta terpakai dan juga berkecimpung dalam sukan sports "Toto". Adalah menjadi satu kesilapan penduduk di Ampangan memilih Rashid sebelum ini kerana Rashid dan PKR tidak boleh membantu rakyat.

Sebilangan penduduk di Amoangan yang diketemui oleh penulis mendesak supaya  Rashid meletakkan jawatan. Kata mereka."Adalah lebih baik , tidak ada wakil Rakyat daripada mempunyai wakil rakyat yang gila ekor dan tidak pedulikan kami langsung."


PRU13N9

1 comment:

  1. Dalam pilihanraya sekiranya pengundi tersilap memilih inilah akibatnya. Kena tunggu 4 atau 5 tahun baru boleh membuat keputusan baru. Terima jelah...

    Tersilap memilih kerana beberapa sebab antaranya marah, benci dgn calon lawan, nak 'mengajar' marahkan nyamok kelambu dibakar..

    Memilih wakil rakyat bukannya boleh dibuat sambil lewa dan main-main..

    ReplyDelete